461 de angajați ai blocurilor alimentare din grădinițele orașului Chişinău vor primi un ajutor material

461 de angajați ai blocurilor alimentare din grădinițele orașului Chişinău vor primi un ajutor material echivalent cu un salariu de funcţie.

Cheltuielile pentru acordarea acestui sprijin este de 1 milion 692 mii lei, bani care vor fi acordați din bugetul municipal.

Primăria Capitalei a venit cu această susținere pentru angajații din blocurile alimentare ale grădiniţelor în contextul în care lefurile acestor persoane sunt mizere, iar Primăria Chișinău nu are pârghii legislative pentru a le majora salariile, așa că poate interveni doar cu ajutoare.

Anterior, am transmis solicitarea către autoritățile centrale pentru a majora salariile angajaților din domeniu. Aceasta este, de fapt, principala cauză a crizei de personal în blocurile alimentare din instituţiile de învăţământ – salariul neatractiv în raport cu munca prestată.

În prezent, salariul lunar brut al magazionerului este de 2420 lei, al unui bucătar este de 3678 lei, iar al bucătarului auxiliar – 2442 lei.
***
461 работник пищеблоков детских садов Кишинёва получит материальную помощь в размере одной зарплаты.

Расходы в размере 1 млн. 692 тыс. леев будут покрыты из муниципального бюджета.

Было предложено поощрить деньгами поваров детских садов, у которых низкая зарплата, поскольку примэрия Кишинёва не может повысить зарплату.

Ранее мы направляли запрос в центральные органы власти о повышении заработной платы работникам этой сферы.
Непривлекательная оплата за выполненную работу – это и есть основная причина кадрового кризиса в пищеблоках учебных заведений.

Месячная заработная плата кладовщика составляет 2420 леев, повара – 3678 леев, помощника повара – 2442 лея